Krali boju iz firme: Zaštitar u Zagrebu likvidirao jednog provalnika

Krali boju iz firme: Zaštitar u Zagrebu likvidirao jednog provalnika


Sudija istrage Županijskog suda u Zagrebu odredio je jednomjesečni istražni zatvor zaštitaru Siniši P. (47) zbog sumnje da je počinio ubistvo 36-godišnjaka i pokušaj ubistva 39-godišnjaka tokom provale u skladište firme na Žitnjaku u nedjelju poslijepodne.

Državno tužilaštvo (DORH) obavijestilo je da je istražni zatvor određen na prijedlog Kantonalnog državnog tužilaštva u Zagrebu zbog opasnosti od uticaja na svjedoke i ponavljanja kaznenog djela.

Prema informacijama DORH-a, Siniša P. je u nedjelju, oko 16:20 sati, dok je radio kao zaštitar u jednoj fabrici u Zagrebu, primijetio dvojicu muškaraca u počinjenju nezakonitih radnji.

U pokušaju da ih spriječi, osumnjičeni je ispalio nekoliko hitaca iz službenog pištolja prema njima. Jedan od metaka pogodio je 36-godišnjaka, nanijevši mu smrtonosnu ranu.

Policijska uprava zagrebačka (PUZ) ranije je izvijestila da su nepoznati počinitelj ili više njih provalili u skladište trgovačkog društva kroz otvor na ogradi, ukravši više proizvoda industrijske boje.

Prilikom bijega, ispaljeno je nekoliko hitaca, od kojih je jedan pogodio 36-godišnjaka, koji je kasnije preminuo u obližnjoj šumi.

Materijalna šteta provalom zasad nije utvrđena, a zaštitar Siniša P. će do daljnjeg ostati u istražnom zatvoru.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija