Kriminalac koji je osumnjičen za organizovani kriminal izručen BiH

Policijski službenici Sudske policije BiH preuzeli su danas od kolega iz Hrvatske osumnjičenog Jovana Jošila (40), državljanina BiH, koji je rođen u Sarajevu, a nastanjen u Banja Luci.

Jošilo se nalazi pod istragom u sklopu predmeta kodnog naziva “Transporter” i “Storidž”, a tereti ga za organizirani kriminal povezan s neovlaštenim međunarodnim prometom velikih količina droga, izvijestilo je Tužilaštvo BiH.

Osumnjičeni je bio u bjekstvu, a prošle godine je uhapšen u Hrvatskoj, na području Istre, koristeći krivotvorene lične dokumente. Nakon hapšenja, pokrenute su aktivnosti u okviru međunarodne sAradnje kako bi bio izručen Bosni i Hercegovini.

Pripadnici Sudske policije su danas oko 13 sati preuzeli osumnjičenog, koji je uz visoke mjere osiguranja doveden u Kompleks pravosudnih institucija BiH. Tamo će biti predan postupajućem tužiocu u zakonskom roku, koji će poduzeti daljnje korake u procesuiranju osumnjičenog, sukladno mjeri pritvora koja mu je određena potjernicom Suda BiH.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79