Krišto s Bećirovićem: Težište rada Vijeća ministara BiH na europskim integracijama

Krišto je informirala Bećirovića o intenziviranju rada Vijeća ministara BiH i početnim rezultatima novog saziva

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović razgovarao je danas s predsjedateljicom Vijeća ministara BiH Borjanom Krišto.

Bećirović je posebno istakao značaj jačanja institucionalnih kapaciteta, koji će omogućiti provedbu svih mjera za ubrzano odvijanje procesa  europskih i evroatlantskih integracija. Ocijenio je kako je Bosna i Hercegovina kroz više strateških dokumenata i zakona ispoljila svoju privrženost ciljevima EU i članstvu u euroatlantskim institucijama, te je sada potrebno da se deklarativni konsenzus pretvori u konkretne akcije i reforme koje će omogućiti pozitivne transformacijske učinke na ekonomiju i društvo.

Sugovornici su se suglasni da kandidatski status za članstvo Bosne i Hercegovine u EU treba iskoristiti za provođenje ekonomskih reformi i podizanja životnih standarda svih građana i naroda u našoj zemlji.

Krišto je informisala Bećirovića o intenziviranju rada Vijeća ministara BiH i početnim rezultatima novog saziva. Između ostalog, ona je podvukla kako je težište rada Vijeća ministara BiH na europskim integracijama i da su već napravljeni koraci u pogledu reforme javne uprave, kao i konkurentnosti infrastrukturnih projekata i ostalih bitnih pitanja za funkcionisanje pododbora između BiH i EU, u skladu sa Sporazumom o pridruživanju.

Bećirović je istaknuo potrebu kvalitetnijeg povezivanja državnih organa, Predsjedništva BiH, Parlamentarne skupštine BiH i Vijeća ministara BiH, s ciljem rješavanja pitanja od interesa svih građana i naroda. Naglašeno je kako težište ove suradnje treba biti u oblasti ekonomije i razvoja, saopšteno  je iz Predsjedništva BiH.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79