Kukić o odnosima unutar Trojke: Sada je sve na NiP-u i Konakoviću, tamo se vodi borba za liderstvo

Kukić o odnosima unutar Trojke: Sada je sve na NiP-u i Konakoviću, tamo se vodi borba za liderstvo


Ako Konaković savlada nesuglasice i ako se uspije nametnuti kao neko koje neprikosnoven unutar NiP-a, onda bi to koaliciju Trojke moglo dodatno učvrstiti, kaže Kukić

Akademik i profesor Slavo Kukić, danas je u izjavi za naš portal, prokomentarisao posljednja politička dešavanja među strankama Trojke.

Riječ je, naravno, o opozivu aktuelnog načelnika općine Centar Srđana Mandića kojeg su pokrenuli “odmetnuti” članovi NiP-a iz ove općine.

Odnosi među strankama Trojke su poljuljani, koalicija u općini Centar sada faktički više i ne postoji, a Kukić smatra kako je sada sve na predsjedniku NiP-a Elmedinu Konakoviću odnosno rješavanju problema unutar njegove partije.

– Generalno ono što se događa u NiP-u po mom sudu je obilježje koje je dosta često kod novonastalih političkih partija, da se radi o borbi za liderstvo u partiji. Gospodin Konaković jeste u ovom momentu predsjednik NiP-a ali ono što se događa u općini Centar upućuje na to kako jedan dio njihovih članova naprosto nije lojalan prema svom lideru, rekao nam je Kukić.

Ističe kako je u iskazivanju nelojalnosti najistureniji Jasmin Ademović.

– Mislim da on sam po sebi nema političku snagu da čini to što čini. Nisam daleko od ideje da je Ademović mlađi operativac iza kojeg stoji njegov otac u borbi za prvu poziciju unutar NiP-a, smatra on.

Budućnost Trojke, prema Kukićevom mišljenju, odredit će upravo ono što će se u narednom periodu dešavati unutar Naroda i Pravde.

– Ako Konaković savlada nesuglasice i ako se uspije nametnuti kao neko koje neprikosnoven unutar NiP-a, onda bi to koaliciju Trojke moglo dodatno učvrstiti. Dođe li do tumbanja na bilo koji način, na način koji čitav svijet vidi ili na način koji će samog Konakovića natjerati na više taktiziranja i više ustupaka svojim unutarstranačkim oponentima, onda bi to moglo ići u pravcu i definitivnog završetka Trojke, poručio je Kukić.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija