Kupovina zgrade za UIO u Banjoj Luci odgođena: Radišić traži 98 miliona KM

Kupovina zgrade za UIO u Banjoj Luci odgođena: Radišić traži 98 miliona KM


Uprava za indirektno oporezivanje BiH (UIO BiH) poništila je javni oglas za kupovinu objekta za smještaj zaposlenih u Glavnoj kancelariji u Banjoj Luci i objekta za smještaj zaposlenih u Regionalnom centru.

Ova informacija je potvrđena za Klix.ba iz UIO BiH.

Ponudu za kupovinu zgrade dostavio je Mile Radišić i njegova kompanija Grand Trade, no cijena od 98.571.330 KM bila je prevelika za budžet UIO. Naime, UIO je imala na raspolaganju 67.500.000 KM sa PDV-om za ovu nabavku, što je bilo nedovoljno za realizaciju projekta.

Komisija UIO pregledala je ponudu i objekat te utvrdila da ponuda ispunjava sve tražene uslove. Međutim, zbog nedostatka sredstava, odlučeno je da se javni oglas poništi. Uprava je dogovorila s ponuđačem da se odluka prolongira za dva mjeseca, no do danas problem nije riješen.

Uprava za indirektno oporezivanje pokušava riješiti problem smještaja zaposlenih u Banjoj Luci još od 2007. godine. Prvobitno je planirano kupiti zemljište za izgradnju objekta, no adekvatno zemljište nije pronađeno. Nakon toga, odlučeno je da će se kupiti gotov objekat, ali svih pet pokušaja, uključujući i posljednji, bili su neuspješni.

Službenici Glavne kancelarije i Regionalnog centra Banja Luka nastavljaju raditi u lošim uslovima, dok se traži trajno rješenje za njihov smještaj.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija