Kurešepi Emir zvani „Malić“ ispred kladionice teško pretukao mladića: “Udarao ga drvenom letvom”

Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona, dana 28.12.2023. godine, podiglo je optužnicu protiv Kurešepi Emira zbog krivičnog djela teška tjelesna povreda iz člana 172. Stav 7. U vezi sa stavom 1. KZ F BiH.

Optužnica je u cijelosti potvrđena dana 08.01.2024 godine od strane sudije za prethodno saslušanje Općinskog suda u Zavidovićima piše Crna-Hronika.

Dana 18.06.2023. godine, u ranim jutarnjim satima oko 06,50 sati u Zavidovićima, u ulici Pinkasa Bandta, u blizini objekta sportske kladionice na lokalitetu zvanom „Ušće“, doveden bez svoje krivnje u jaku razdraženost napadom oštećenog K. Z., koji ga je prethodno
fizički napao, udarivši ga lopatom u predjelu desne podlaktice na kojoj je nastupila fraktura.

Drvenom letvom zadao više udaraca Z. u predjelu glave i po čitavom tijelu, znajući i svjestan da zadavanjem udaraca letvom Z. može nanijeti tjelesne povrede, što je i htio, od kojih udaraca je Z. zadobio tjelesne ozljede u vidu nagnječenja glave i desne usne školjke, preloma osmog i devetog rebra sa desne strane, nagnječno-razderotinsku ranu kažiprsta desne šake i nagnječenje desne nadlaktice sa krvnim podlivom koje sveukupno čine tešku tjelesnu povredu.

Kurešepi Emir je drugog teško tjelesno povrijedio, čime je počinio krivično djelo teška tjelesna povreda iz člana 172. stav 7. u vezi sa stavom 1. KZ F BiH.

Kurešepi Emir se smatra nevinim za krivično djelo dok se pravosnažnom presudom ne utvrdi njegova krivnja.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79