Kuriru KCUS-a Ameru Ćati oduzeto 85.000 KM. Ide i u zatvor

Kantonalni sud u Sarajevu (KSS) je u ponovljenom postupku proglasio krivim Amera Ćatu zbog krivičnih djela krivotvorenje službene isprave i pronevjera u službi, te ga prvostepeno osudio na jedinstvenu kaznu zatvora od jedne godine i dva mjeseca.

Presudom mu se oduzima i nezakonito stečena korist u iznosu od 85.816,80 KM, objavljeno je na službenoj stranici Tužilaštva Kantona Sarajevo (KS).

Optuženi Ćato se tereti da je od početka februara 2010. do septembra 2016. godine, obavljajući poslove kurira u Službi za opće poslove Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS) u prijemnim knjigama izvršio ispravke 939 listova i 570 specifikacija utroška sredstava.

Kako se nadalje navodi, na osnovu tako krivotvorenih prijemnih listova i krivotvorene specifikacije, na blagajni je preuzimao uvećani iznos novca.

Optuženi je, unoseći neistinite podatke, a u namjeri pribavljanja protupravne imovinske koristi prisvojio novac u iznosu od 85.816,80 KM za koji je iznos oštetio KCUS, navode iz Tužilaštva KS.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79