Kurtćehajić: Dodik je opasnost za novi rat, mora biti stavljen iza rešetaka

Dodik po novom zakonu mora biti hitno procesuiran i stavljen iza rešetaka. On je opasnost za novi rat u BiH. Evropa i SAD ne smiju nakon ovog njegovog govora više ni dana čekati.

To je poručio akademik Suad Kurtćehajić, reagirajući na izjave Milorada Dodika nakon nametanja izmjena Krivičnog zakona BiH po kojima negiranje genocida i ratnih zločina, te slavljenje ratnih zločinaca postaju krivična djela.

Kurtćehajića smatra da je Dodik “spreman da se sljedeće sedmice otcijepi ako bude imao podršku u RS što bi neizbježno moglo dovesti do novog rata u BiH, rata za opstanak naše hiljadugodišnje domovine”.

Gorica Dodik odmah nakon Inzkove odluke napisala: Nije bilo genocida u Srebrenici!

– On je potpuno nesvjestan da su Bošnjaci 1737. protjerali sto puta jaču austrijsku vojsku, te da su se žestoko suprostavili Austrougarskoj 1878. koja je dobila mandat da upravlja BiH, ali i činjenice da je u aprilu 1992. godine oko Sarajeva bilo preko 2.000 teških cijevi, više nego i u jednoj drugoj opsadi na kilometar širine, a da branitelji Sarajeva nisu tad imali ni ručni bacač – navodi Kurtćehajić za Avaz.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79