Kurti pozvao papu Franju da posjeti Kosovo

Pope Francis meets with Kosovo's Prime Minister Albin Kurti at the Vatican, June 22, 2023. Vatican Media/­Handout via REUTERS ATTENTION EDITORS - THIS IMAGE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY.

Premijer Kosova Albin Kurti sastao se danas u Vatikanu sa papom Franjom i pozvao ga da posjeti Kosovo. Kako je saopšteno iz Vlade Kosova, Kurti je rekao da je Kosovo opredijeljeno za mir, dijalog i saradnju.

“Sa papom Franjom je razgovarao o mladosti i budućnosti, o liku, djelu i zaostavštini Majke Tereze, o Velikom postu i o multireligijskom suživotu na Kosovu“, navodi se u saopštenju.

Kurti je papu upoznao sa demokratskim i ekonomskim uspjesima Kosova, kao i sa dosadašnjim dostignućima Vlade, ističući da je to prva vlada koja dijeli naknade za trudnice i djecu do uzrasta od 16 godina, kao politiku podrške za njih.

To je bila prva zvanična posjeta premijera Kosova Albina Kurtija Vatikanu i njegov prvi susret sa papom Franjom.

Pope Francis meets with Kosovo's Prime Minister Albin Kurti at the Vatican, June 22, 2023. Vatican Media/­Handout via REUTERS ATTENTION EDITORS – THIS IMAGE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY.
Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79