Lakić: BH-Gas spreman za plinovod Južna interkonekcija

Lakić: BH-Gas spreman za plinovod Južna interkonekcija


Federalni ministar energije, rudarstva i industrije, Vedran Lakić, zajedno sa saradnicima, posjetio je kompaniju BH-Gas d.o.o. Sarajevo, jedinu kompaniju za transport gasa u Federaciji BiH.

Tom prilikom razgovarao je sa članovima Uprave i Nadzornog odbora.

“Posjetom BH-Gasu šaljemo poruku podrške radu Uprave i Nadzornog odbora te pozdravljamo praksu donošenja najvažnijih razvojnih i investicionih odluka u saradnji sa Vladom Federacije i resornim Ministarstvom. Stabilno stanje ovog Društva pokazuje da možemo očekivati nove uspjehe u narednom periodu. Imamo projekte u razvoju, projekte koje treba završiti, kao i realne planove za budućnost. Zajedničkim i sinhronizovanim radom možemo postići mnogo toga,” kazao je ministar Lakić, dodavši da je BH-Gas spreman za veće investicione aktivnosti, uključujući projekt južne interkonekcije kao budući glavni pravac snabdijevanja Bosne i Hercegovine prirodnim gasom.

Predstavnici BH-Gasa informisali su ministra Lakića o trenutnom stanju u kompaniji, uključujući kapacitete, tehničke mogućnosti, broj zaposlenih, te finansijske pokazatelje.

“BH-Gas je spreman za širenje gasovodne mreže, ne samo prema južnoj interkonekciji, već i na druge dijelove BiH,” rekao je v.d. direktor Edis Baković. Dodao je da BiH treba proširiti izvore i pravce snabdijevanja te osigurati pristup skladištima gasa kako bi se osigurala stabilnost snabdijevanja.

BH-Gas je kadrovski, organizaciono i finansijski sposoban za aktivno učešće u ovim projektima i, uz podršku Ministarstva i Vlade Federacije BiH, spreman je podržati ostale energetske inicijative i projekte koji doprinose stabilnosti i sigurnosti gasnog sektora Bosne i Hercegovine.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija