Lana Prlić o brutalnom linču nakon vakcinacije: Samo sam pozvala ljude da zaštite sebe i druge

Zastupnica SDP-a BiH u Federalnom parlamentu, Lana Prlić, doživjela je javni linč na svom Facebook profilu nakon što je objavila fotografiju uz informaciju da je vakcinisana, te pozvala građane da učine isto.

– Objavila sam post na svom Facebooku da sam se revakcinisala i pozvala građane i građanke na vakcinaciju kako bi zaštitili i sebe i druge. Međutim, desilo se nešto čemu se niko nije nadao pa ni ja. Dobila sam lavinu komentara, čak oko 30.000 – kazala je Prlić u izjavi za „Avaz“.

Političarka (SDP) se vakcinisala pa dobila skoro 30.000 komentara na Facebooku

Nažalost, kako ističe, velika većina je uvredljivog i seksističkog sadržaja i prijetnji te navodi da su ti komentari prešli granice BiH i regiona.

– Ono što želim da kažem jeste da je ovo jedna vrsta javnog linča. Vidjeli smo da su i prije mene moje kolege, političari i javne osobe su isto tako objavile da su vakcinisane i pozvale na vakcinaciju. Međutim, nisu dobili ovakav val uvreda. Drago mi je da niko drugi nije proživio ovo isto i smatram da ovo nije sloboda govora već javni linč – zaključila je Prlić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79