Lančani sudar 42 vozila kod Budimpešte, desetine povrijeđenih

Lančani sudar 42 vozila kod Budimpešte, desetine povrijeđenih


Više desetina osoba je povrijeđeno u sudaru pet kamiona i 37 automobila na auto-putu kod mjesta Herceghalom, u mađarskom okrugu Pešta, saopštila je policija u Budimpešti.

Nezgoda se dogodila danas oko 14.25 sati na 26 kilometaru dionice auto-puta, u traci koja vodi iz Budimpešte, prenose mađarski mediji.

Do sudara je vjerovatno zbog pješčane oluje.

Autoput je zatvoren u oba smjera.

Za sada nema zvaničnih uzroka nesreće, ali prema prvim izveštajima, na auto-putu je u trenutku sudara bila pješčana oluja koja je mogla značajno da smanji vidljivost.

Prema slikama sa lica mjesta, čak i kada je počela akcija spasavanja u okolini je bila velika prašina.

Iz policije saopštavaju da se nezgoda dogodila oko 14.25 sati, a u njoj je učestvovalo pet kamiona i 37 automobila, piše News.ro.

Prema preliminarnim podacima, u udesu je izgorjelo 19 vozila, a povrijeđeno je ukupno 36 osoba, od kojih je jedna zadobila povrede opasne po život, a 13 osoba je zadobilo teške tjelesne povrede.

Kako javlja M1 News, na lice mjesta stiglo je deset vozila hitne pomoći i tri spasilačka helikoptera.

“Prema prvim informacijama, trenutno je na liječenju 25-30 povrijeđenih, ali to još nisu konačne brojke, nekoliko vozila se zapalilo. Trenutno je uviđaj povrijeđenih još u toku, za sada je prva povratna informacija bila da je oko polovina povrijeđenih teže, a druga polovina lakše povrijeđenih, po završetku intervencija na licu mjesta moći će da saopštavaju tačno koliko ih ima i koje su povrede zadobili. Zbog velikog broja povrijeđenih, prevozićemo ih u nekoliko bolnica kako bismo uz pomoć spasilačkih helikoptera vrlo brzo mogli da smjestimo teže povređene u udaljenije bolnice. Planiranje ovoga se odvija uporedo sa zbrinjavanjem na licu mjesta”, rekao je portparol Nacionalne službe hitne pomoći Pal Đerfi za Hirado.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija