Lavrov uporedio SAD i Hitlera: Isti su, Hitler je htio kontrolirati cijelu Europu, sada to hoće SAD

Lavrov uporedio SAD i Hitlera: Isti su, Hitler je htio kontrolirati cijelu Europu, sada to hoće SAD


Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov je na konferenciji za medije u Moskvi poručio kako je Rusiji cilj “riješiti se nacista u Ukrajini”.

Poručio je da je američki predsjednik Joe Biden rekao kako je jedina alternativa sankcijama treći svjetski rat, a Lavrov je ponovio kako bi treći svjetski rat mogao biti – nuklearni rat.

Otkrio je i kako će se drugi krug pregovora ruskih i ukrajinskih delegata održati danas, te da se ti pregovori mogu održati “uz uvjet ravnopravnosti”.

– Siguran sam da će se naši partneri sa zapada smiriti i tražiti rješenje kroz dijalog. Zapad ne bi trebao odlučivati o našoj sigurnosti – rekao je i dodao kako im zapadne zemlje pokušavaju nametnuti “vlastitu sliku budućnosti Europe”.

Lavrov je SAD uporedio s Adolfom Hitlerom.

– Amerika diktira Nijemcima što je dobro za europsku energetsku sigurnost. Kažu da im ne treba plinovod Sjeverni tok 2 i tvrde da će SAD osigurati energetsku sigurnost, koja je nekoliko puta skuplja – rekao je.

– Napoleon i Hitler imali su cilj staviti cijelu Europu pod svoju kontrolu. Sad to žele napraviti Amerikanci – kazao je.

– U filmovima imate sliku apsolutnog zla i apsolutnog dobra. Globalna slika je slična. Vjerujem da će histerija prestati – rekao je Lavrov.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija