Lažna doktorica ojadila penzionera: Ukrala mu automobil i bankovnu karticu

Lažna doktorica ojadila penzionera: Ukrala mu automobil i bankovnu karticu


Zagrebačka policija je uhvatila 42-godišnju prevaranticu koja je lukavo iskoristila društvene mreže kako bi prevarila 74-godišnjaka, ukrala mu automobil i bankovnu karticu, nanijevši mu tako štetu od 11.000 eura.

Prema informacijama Policijske uprave zagrebačke (PUZ), žena je pod lažnim identitetom na društvenoj mreži započela lažnu vezu s nesretnim starijim muškarcem. Predstavljala se kao doktorica koja mu može pomoći u poboljšanju zdravlja, stvarajući lažni osjećaj povjerenja.

Kako bi iskoristila njegovo povjerenje, žena je uspostavila fizički kontakt, obećavajući mu ljubav i sastanke na različitim lokacijama. Nakon sticanja povjerenja, zatražila mu je da joj kupi telefon u vrijednosti od 1740 eura, što je nesretni muškarac i učinio.

No, prevara nije stala samo na tome. Sumnja se da je žena, krajem prošle godine, oduzela 74-godišnjaku njegovu bankovnu karticu, koristeći je za kupovinu odjeće, tehničkih uređaja i drugih potrepština. Zatim mu je karticu vratila, pokušavajući prikriti svoje kriminalno djelo.

U nizu lukavih poteza, žena je iskoristila muškarčevu ošamućenost nakon konzumiranja nepoznate tablete i prisilila ga da potpiše bjanko ugovor o kupoprodaji automobila, pri čemu nije dobio nikakav novac za svoje vozilo.

Prema informacijama, prevarantica je neko vrijeme boravila izvan Hrvatske, ali je uhapšena po povratku. Sada se suočava s optužbama za prijevaru, krađu, nedozvoljeno posjedovanje bezgotovinskog instrumenta plaćanja i računalnu prevaru.

Ovaj slučaj predstavlja još jedan alarmantan podsjetnik na opasnosti koje vrebaju na internetu te potrebu za oprezom prilikom komunikacije s nepoznatim osobama, posebno u virtualnom svijetu.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija