Lažni Miralem na Instagramu tražio od djevojčice (13) da mu šalje fotke na kojima je gola, ona slala pa ih uhvatio otac

Lažni Miralem na Instagramu tražio od djevojčice (13) da mu šalje fotke na kojima je gola, ona slala pa ih uhvatio otac


Policijska stanica u Bužimu je zaprimila prijavu protiv osobe koja se na društvenoj mreži Instagram predstavljala po imenu Miralem Dalić, a koji je od 13-godišnje S. A. tražio da mu šalje slike na kojima je naga.

Prijavu je, kako saznaje Oslobođenje u Ministarstvu unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona, podnio djevojčicin otac a cijeli slučaj je prijavljen i Tužilaštvu USK.

– Djevojčicin otac je na njenom telefonu uočio spornu prepisku te je slučaj odmah prijavio policiji koja je po nalogu Tužilaštva i Suda izuzela mobitel radi vještačenja. Intenzivno se radi na istrazi kako bi se utvrdilo ko stoji iza osobe koja se predstavljala pod ovim imenom, rečeno nam je u MUP-u USK-a gdje navode da se osumnjičenom na teret stavlja da je počinio krivično djelo upoznavanje djeteta sa pornografijom.

Kako saznajemo, pedofil i djevojčica su se duže vrijeme dopisivali a on je u nekoliko navrata od 13-godišnjakinje zahtijevao dostavljanje slike eksplicitnog sadržaja što je ona u konačnici i uradila. Da li se na meti pedofila sa Instagrama našlo još djece također će biti predmet istrage.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija