Lendo: Ono što Bradara i Stojanović misle da su dogovorili – zakonski ne važi

Lendo: Ono što Bradara i Stojanović misle da su dogovorili – zakonski ne važi


Refik Lendo, kandidat za (pot)predsjednika FBiH ili već potpredsjednik FBiH govorio je za O kanal, a iz ove televizije njegov intervju najavljuje za večeras.

Nova predsjednica FBiH je Lidija Bradara. Lendo i Stojanović potpredsjednici

Izdvojili su neke izjave koje je rekao za njih.

Pitali su ga zašto je Dragan Čović optužio upravo njega da blokira proces uspostave vlasti, šta će se desiti nakon što su se Bradara i Stojanović dogovorili ća HDZ-ova kandidatkinja bude predsjednica FBiH, a Stojanović i on potpredsjednici.

Lendo kaže da ovo nije zakonski moguće.

“To je dogovor njih dvoje i od samog početka se pokušava zbuniti naša javnost na prostoru FBiH. Ja pokušavam da budem realan i ono što su Ustavne odredbe budu ispoštovane. Ne može se danas kada je u pitanju izbor predsjednika i potpredsjednika Federacije odrediti sa 2:1. Nema smisla da se predstavnik Srba i Hrvata dogovara bez predstavnika Bošnjaka. Nisam bio na tom sastanku i što oni misle da su odredili – zakonski ne važi. Najvjerovatnije će to ići u Zastupnički dom FBiH”, rekao je Lendo.

 



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija