Leš muškarca pronađen u fazi raspadanja porodica nije mogla prepoznati

Porodica je, kaže, prepoznala auto osobe koju traže, ali nekoliko predmeta koji bi trebalo da budu lični i pronađeni su kod njega nisu mogli prepoznati kao njegove

Leš u fazi raspadanja, koji su u trebinjskom selu Kotezi, u regiji Popovog polja, pronašli mještani, muškog je pola i najvjerovatnije je sredovječan, potvrdio je specijalista sudske medicine doktor Dražen Damjanjuk, koji je uradio ovu obdukciju.

Iako se sumnjalo da je u pitanju Crnogorac kojeg porodica odranije traži, pa je i ustanovljeno da je njegov automobil koji je pronađen samo četiri metra udaljen u provaliji od mjesta na kojem je pronađen leš, porodica nije mogla da identifikuje da li je to zaista on, pišu Nezavisne novine.

“Konačna identifikacija će biti ustanovljena na osnovu DNK analize, a mi to u Trebinju ne možemo uraditi”, objasnio je Damjanjuk.

Porodica je, kaže, prepoznala auto osobe koju traže, ali nekoliko predmeta koji bi trebalo da budu lični i pronađeni su kod njega nisu mogli prepoznati kao njegove.

Nezvanično saznajemo da je jedan od tih predmeta bila i narukvica koja je na ruci leša, ali porodica tvrdi da on nikada nije nosio takvu vrstu nakita.

Leš koji je propao do neprepoznatljivosti porodica nije mogla prepoznati ni po kosi ili zubima, jer je bio u izuzetno lošem stanju.

“U ovom je slučaju zaista jedino mjerodavna DNK analiza”, kategoričan je ponovo Damjanjuk, koji je u petak u prijepodnevnim časovima izvršio obdukciju.

Mještani Koteza su najprije pronašli ruku ovog, kako se zasad sumnja, sredovječnog Crnogorca, da bi, nakon što su slučaj prijavili policiji, bio otkriven i ostatak tijela, koje se nalazilo u poodmakloj fazi raspadanja.

Budući da su Kotezi, kao i većina sela u Popovom polju, u ratu poprilično raseljeni, u selu živi svega nekoliko starijih stanovnika, tako da, i ako se dogodila saobraćajna nesreća, niko tada nije ništa ni vidio ni čuo.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79