Lešinari: 300 ludih glava je otišlo na Grbavicu, napadnuti smo od strane maskiranih grupa, a onda su se povukli

Lešinari: 300 ludih glava je otišlo na Grbavicu, napadnuti smo od strane maskiranih grupa, a onda su se povukli


U nedjelju je odigran derbi između Željezničara i Borca, a utakmica je prekinuta u 16. minuti kada su napadnuti gostujući navijači. Domaće pristalice bakljama počele gađati navijače iz Banja Luke koji su sa zakašnjenem ušli na Stadion Grbavica.

(VIDEO) Pogledajte navijački sukob na Grbavici: Počelo je bacanje baklji sa sjeverne i istočne tribine

Po dolasku gostujućih navijača, počelo je bacanje baklji sa sjeverne i istočne tribine prema navijačima iz Banja Luke.

Nakon toga reagovali su i pripadnici specijalne policije koji su popularne Lešinare izveli van stadiona i poslali ih u Banja Luku.

To je nastavak okršaja dvije navijačke grupe koje su se sukobile u maju ove godine na Kupresu. Tada su gore prošli Lešinari, a Manijaci to smatraju kao veliku pobjedu.

(VIDEO) U sukobu Manijaka i Lešinara više povrijeđenih i privedenih

O incidentu su se oglasili i Lešinari, koji tvrde da su napadnuti po dolasku na Grbavicu, ali su se pohvalili da su pored policije “unijeli pirotehniku” na stadion.

– Dolazak na Grbavicu sa 300 ludih glava, od kojih su svega dva autobusa uspjeli da uđu. I pored jakog pretresa sarajevske policije, na stadion je unešena sva pirotehnika bez i jednog sankcionisanja naših momaka!

Napadani smo sa obje strane kaveza od strane maskiranih grupa, na nas je bacano kamenje, topovski udari i baklje, sve do trenutka uzvraćanja kada se njihova desna strana povlači.

Nakon toga sukob i sa policijom te istjerivanje sa stadiona kada su se tenzije smirile. Borac je nakon preokreta pobjedio 1:2 – objavili su Lešinari.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija