Muškarac preko balkona ulazio u stanove i krao novac i nakit

Foto: Ilustracija

Banjalučka policija je u akciji “Balkon” lišila je slobode Banjalučanina G. M. osumnjičenog za trinaest krivičnih djela teške krađe.

On se sumnjiči da je navedena krivična djela počinio na području Grada Banja Luka u periodu od 14. januara 2021. godine do 7 novembra 2022. godine, na način da se uz pomoć merdevina penjao na balkone stanova, gdje je upotrebom alata otvarao prozore i vrata, ulazio u unutrašnjost stanova, a potom pronalazio i krao novac, zlatni nakit, ručne satove, dukate i druge vrijedne predemte.

Materijalna šteta pričinjena ovim krivičnim djelima iznosi oko 27.000 КM.

– Izvršen je pretres vozila i stana koje koristi osumnjičeni i pronađeni su i oduzeti predmeti koji potječu iz navedenih krivičnih djela, a koji će biti vraćeni oštećenim.

Sve mjere i radnje preduzete su pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva i Osnovnog suda u Banjoj Luci – saopćeno je iz policije.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79