Lider NiP-a, Elmedin Konaković: Oštro odgovorio na napade i najavio kivične prijave

Lider NiP-a, Elmedin Konaković: Oštro odgovorio na napade i najavio kivične prijave


U razgovoru za N1, lider Nezavisnog bloka (NiP) i šef bh. diplomatije, Elmedin Konaković, izrazio je oštar protest protiv nedavne odluke resornog ministra Nediljka Rimca da ne odobri imenovanje Ismeta Gavrankapetanovića na čelo Kliničkog centra Univerzitetskog kliničkog centra Sarajevo (KCUS). Konaković je ocijenio da je napad na Gavrankapetanovića bio velika greška i najavio podnošenje krivične prijave protiv ministra Rimca i drugih aktera.

“Veliku su grešku napravili kada su udarili na časnog i poštenog Ismeta Gavrankapetanovića”, istakao je Konaković, dodajući da je Gavrankapetanović sada još kredibilniji zbog napada na njega.

U vezi s imenovanjem Gavrankapetanovića, Konaković je naglasio da će podnijeti krivičnu prijavu protiv resornog ministra Rimca, tvrdeći da su zloupotrijebili funkciju i pogrešno tumačili zakone.

U vezi s Izbornim zakonom BiH, Konaković je naglasio potrebu razdvajanja tehničkih i političkih izmjena. Tehničke izmjene, prema njegovom mišljenju, mogu ići odmah, dok bi političke izmjene išle u sklopu šireg političkog konteksta. Konaković je također komentirao podršku hrvatskog premijera Andreja Plenkovića lideru HDZ-a BiH Draganu Čoviću u vezi s južnom interkonekcijom.

Na pitanje o optužbama koje ga povezuju s narkokartelima, Konaković je jasno demantovao ove tvrdnje i pozvao institucije da obave svoj posao. “Dokazat ću da je to notorna laž”, poručio je.

“Nisam primijetio da me ovo izložilo riziku u smislu međunarodne reputacije. Ideja da putujem u Abu Dabi došla je od naših časnih ljudi, Bosanaca”, zaključio je Konaković.

Očekuje se da će lider NiP-a uskoro podnijeti krivične prijave i dalje se boriti za svoj ugled i integritet u javnosti.

“Mi to zovemo europolov dokument koji nijedna agencija nije dobila od Europola. Da se potvrde tačnim navodi bilo bi me sramota hodati mojom mahalom. To derogira moje ljudske kvalitete, dokazat ću da je to notorna laž. Nikada te ljude nisam ni sreo niti vidio”.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija