Lišen slobode dvojac koji je u pet teških krađa otuđio novac, zlatni i srebreni nakit

Lišen slobode dvojac koji je u pet teških krađa otuđio novac, zlatni i srebreni nakit


Policijski službenici Policijske uprave Prijedor sproveli su operativnu akciju kodnog naziva “Lavirint” s ciljem rasvjetljavanja krivičnih djela teška krađa nad porodičnim kućama i poslovnim objektima privatnog vlasništva, izvršenih u toku prošle godine, javlja Anadolu Agency (AA).

– Tokom preduzimanja aktivnosti dana 2. januara slobode su lišena lica S. K. i S. L. oba iz Prijedora nad kojim je izvršena kriminalistička obrada zbog postojanja sumnje da su na području grada Prijedora u vremenskom periodu od 24. novembra do 27. decembra prošle godine, izvršili pet krivičnih djela teška krađa i krađa nad porodičnim kućama privatnog vlasništva – saopćeno je iz Policijske uprave Prijedor.

U saopćenju se navodi da je tokom kriminalističke obrade utvrđeno da su osumnjičena lica djelujući zajedno nasilno i neovlašteno ulazila u zaključane i nezaključane objekte, odakle su otuđili određenu sumu novca te zlatni i srebreni nakit.

– Materijalna šteta pričinjena izvršenjem navedenih krivičnih djela iznosi oko 8.000 KM – navodi se u saopćenju.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija