Lišen slobode mladi otac. Pretukao je nevjenčanu suprugu pred djecom

Još jeda slučaj porodičnog nasilja zabilježen je u Bosni i Hercegovini, tačnije u lukavačkom mjestu Huskići.

Policiji je jučer, dva sata nakon mještani prijavili da iz jednog od stanova dopiru svađa i galama.

Lukavac: Muškarac (32) brutalno pretukao nevjenčanu suprugu

Dolaskom na mjesto događaja policija je zatekla pijanog M. Č. (1991), koji je imao višestruke posjekotine na rukama, njegovu nevjenčanu suprugu S. M. (1992), koja je također imala vidljive povrede, kao i njihovu maloljetnu djecu.

“S obzirom na to da se M.Č. oglušio na naredbe ovlaštenih službenih lica, oduzeta mu je sloboda, nakon čega je prevezen u Službu hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Lukavac, gdje mu je ukazana medicinska pomoć, te je sproveden u prostorije PU Lukavac gdje će biti zadržan do odluke postupajućeg tužioca. S.M. je također u SHMP DZ Lukavac ukazana medicinska pomoć, te su konstatovane povrede u predjelu lica, leđa i glave”, naveli su iz Uprave policije MUP-a TK.

Dodaju da je o svemu upoznat dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona, te da sve dalje mjere i radnje u cilju dokumentovanja krivičnog djela nasilje u porodici, prema nalogu tužioca preduzimaju istražitelji Odjela krim-policije PU Lukavac.

“Nakon prikupljenih potrebnih dokaza, Tužilaštvu će biti dostavljen Izvješaj. Isto tako, radi poduzimanja mjera i radnji iz svoje nadležnosti, o događaju je upoznat i Centar za socijalni rad Lukavac, te je Općinskom sudu u Lukavcu podnesen i zahtjev za izricanje zaštitnih mjera, a oštećena S. M. je skupa sa svojom maloljetnom djecom izmještena iz zajedničkog domaćinstva te smještena na sigurno”, naveli su iz policije.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79