Lišeni slobode: Naručili robu, a nisu platili

Policijski službenici Federalne uprave policije u saradnji s policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, PU Banja Luka, po Naredbama Kantonalnog tužiteljstva Zapadnohercegovačkog kantona i Kantonalnog suda u Širokom Brijegu, danas su na području Banja Luke proveli pretrese na dvije lokacije te lišili slobode dvije osobe I.M. (1976) i Đ.J. (1991).

Navedeni se sumnjiče za izvršenje kaznenog djela “Prevara u privrednom poslovanju”. Prema sumnjama, dogovorili su se s ciljem pribavljanja nezakonite imovinske koristi te su, svjesni da neće platiti naručenu robu, sklopili ugovor o poslovnoj saradnji s poduzećem “MI Rakitno” d.o.o. 2019. godine.

Kasnije su ostvarili dogovoreno, priloživši mjenicu bez pokrića kao jamstvo, što je rezultiralo oštećenjem poduzeća “MI Rakitno” d.o.o. za iznos od 205.000 KM.

Nakon provedenih pretresa, privremeno je oduzeta određena dokumentacija koja se može povezati s izvršenjem spomenutog kaznenog djela.

Osobe lišene slobode privedene su u prostorije Federalne uprave u Livnu odakle će, nakon ispitivanja, biti predane u zakonskom roku nadležnom tužilaštvu na daljnje postupanje uz izvještaj o počinjenom kaznenom djelu, saopćeno je iz Federalne uprave policije.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79