Ljubomir prevezao 22 ovce metalnim čamcem preko Drine: Uhapšen sa svojim saradnicima

Zelenović Ljubomir (1984) sa Radenkom Obačkićem (1963) i Negoslavom Obačkićem (1997) optuženi su krivično djelo krijumčarenje iz člana 214. stav 2. KZ BiH u vezi sa članom 29 KZ BiH piše Crna-Hronika.

Ova kriminalna grupa je krijumčarila 11 ovaca u metalnom čamcu preko Drine. Nakon transporta preko rijeke, sitnu stoku odnosno ovce čekao je kombi marke VW koji je trebao ovce transportovati na planiraju lokaciju.

Međutim, sva trojica su lišena slobode od strane pripadnika Granične policije Bonse i Hercegovine.

Ljubomir Zelenović optužen je da je 22.6.2021. godine oko 20h sa područja Srbije na teritoriju Bosne i Hercegovine u dva navrata prevezao po 11 grla sitne stoke – ovca metalnim čamcem zelene boje s vandrodskim motorom marke “Mariner” preko Drine van zvaničnog graničnog prelaza između dvije države.

Radenko i Negoslav Obačkić su navedene ovce iz čamca pretovarili u teretno vozilo koje su predhodno bili dovezli na na ovo mjesto zatim su utovarene ovce navedenim vozilom transportovali na jednu brdsku zaravan u mjestu Zelinje te iste istovarili u napušteni objekat štalu.

Priveli su ih službene osobe Granične policije Bosne i Hercegovine.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79