Lokalni kabadahija pretukao dječaka sa posebnin potrebama: Oglasio se hercegovački političar

U utorak u kasnim satima dogodila se prava drama u Čapljini, a o nemilom događaju oglasio se poznati hercegovački političar Sandro Jurković koji je opisao detalje cijele drame piše Crna-Hronika.

On tvrdi da je Rade Merdžan (50) pretukao 19-godišnjeg mladića koji ima poteškoće u razvoju. Sandro tvrdi da je cijeli događaj prijavljen u MUP HDK ali kao remećenje javnog reda i mira od strane njegovog sina.

Navodno se koristilo i vatreno oružje. Treba napomenuti da je opasni Rade od ranije poznat policijskim službenicima zbog brojnih prekršaja.

RADE MERDŽAN (50) NANIO TEŠKE TJELESNE POVREDE DJETETU S POSEBNIM POTREBAMA MATEU MIŠIĆU (19) IZ DRAČEVA KOJI ČEKA OPERACIJU U MOSTARSKOJ BOLNICI❗️❗️❗️

O OVOME LOKALNI PORTALI NEĆE ILI NE SMIJU PISATI, A OČITO NI POLICIJA NE SMIJE DJELOVATI❗️❗️❗️

Sinoć između 21:30 i 22:00, Mateo Mišić vozeći se kroz Višiće našao se iza neregistrirane bijele Jette koja je išla jako sporo. Zbog toga što mu se Mateo bio približio, Rade mu je kroz retrovizor prijetio kažiprstom.

U jednom trenutku Mateo je pokušao prestići Radu, no tada mu se učinilo da vidi pješaka koji želi prijeći cestu te se isti pokušao vratiti nazad iza bijele Jette koju je tom prilikom dotaknuo.

Nakon toga se Mateo, dijete s posebnim potrebama, poplašio i Radu prestigao nakon čega je Rade započeo potjeru za njim. Rade ga je prestigao nakon Klepačkog mosta, te ga je kočenjem ispred njega prisilio da se zaustavi.

Mateo se zaustavio, a Rade Merdžan je izašao iz bijele Jette držeći s obje ruke crni pištolj kojega je uperio u Matea i derao se :”IZLAZI IZ AUTA, IZLAZI IZ AUTA!”

Ne imajući izlaza, ionako vidno prestrašen Mateo je izašao izvan vozila a Rade ga je tada S PIŠTOLJEM DVA PUTA UDARIO U GLAVU, PA TRI PUTA ŠAKOM U GLAVU I NA PODU DODATNO TRI PUTA NOGOM U GLAVU❗️❗️❗️

Mateo je ostao ležati na podu, a Rade je pozvao policiju koja je uradila službenu zabilješku o PROMETNOJ NEZGODI I REMEĆENJU JAVNOG REDA I MIRA.

Medicinski nalazi iz mostarske bolnice jasno pokazuju – POLOMLJENE KOSTI SINUSA NA LICU!
Dakle TEŠKE TJELESNE OZLJEDE!!!

Nije policija primjetila da Radina Jetta nema tablica, nije primjetila ni pištolj, a brutalno prebijanje su okarakterizirali kao remećenje javnog reda i mira!!!

RADE MERDŽAN GODINAMA MALTRETIRA NEDUŽNE LJUDE BEZ DA IMA IKAKVIH PRAVNIH POSLJEDICA❗️❗️❗️

2006. – RADE MERDŽAN BRUTALNO PRETUKAO AMERISA ZAVITANA U NOCNOM KLUBU❗️

2008. – RADE MERDŽAN MENE JE PRETUKAO PIŠTOLJEM NA USKRS U CENTRU GRADA ❗️(i danas nosim brojne ožiljke na glavi kao podsjetnik za to nedjelo za koje nije odgovarao)

2008. – uperio pištolj prema tada 14-togodišnjem mom bratu Adrijanu❗️

U godinama nakon toga imao je još par napada na maloljetnike koji nisu završili sa tjelesnim posljedicama kao u Amerisa i mene.
No pravni epilog je uvijek isti – RADE MERDŽAN PROLAZI NEKAŽNJENO❗️❗️❗️

Ja sam mu u svom srcu davno oprostio fizički napad na mene ali ovo što je sinoć napravio mladiću s posebnim potrebama, čiji je otac Ivica 100% invalid, čija je majka invalid i čiji mali brat ide u specijalnu školu u Mostaru, prubudilo mi je stare rane.

OVO JE NEOPROSTIVO❗️❗️❗️

PITAM JAVNOST JE LI OVO DRUŠTVO U KOJEMU ŽELITE ŽIVJETI❓️❓️❓️
JELI OVO SVIJET ZA VAŠU DJECU❓️❓️❓️

DANAS MALI MATEO, SUTRA VAŠE DIJETE❗️❗️❗️

Nikad ne tražim da se moja objava podjeli, ali sada stvarno MOLIM sve one koji imaju imalo hrabrosti i koji zaista ne žele živjeti u ovakvom društvu PODJELITE OVO – JER DOSTA JE NJEGOVOG TERORA❗️❗️❗️

2008-bio sam dijete, ali danas kao roditelj javno poručujem kad bi sutra netko ovo uradio mom djetetu u roku 24 sata ni kokoš mu ne bi živu ostavio i upravo zbog toga i pišem ovu objavu.

Da javnost vidi, da se ova vijest ne zataška, čak štoviše da dođe do svih mogućih medija i do nadležnih institucija koje NAPOKON MORAJU POČETI RADITI SVOJ POSAO❗️❗️❗️
GDJE JE PRETRES KUĆE I PROSTORA KOJE KORISTI, GDJE JE ORUŽJE, GDJE JE ISTRAŽNI ZATVOR, GDJE JE PRAVNA DRŽAVA❓️❓️❓️

AKO SADA POLICIJA, TUŽITELJSTVO I SUD ZAKAŽU VAŠE DIJETE ĆE BITI SLIJEDEĆA ŽRTVA OVOG LUĐAKA KOJEMU JE MJESTO U ZATVORU❗️❗️❗️

JA SE NE BOJIM A NE BI TREBALI NI VI❗️❗️❗️
OVO JE ZA ZATVORA❗️❗️❗️

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79