Mahir Mešalić (DF): “Federacija je isporučena Zagrebu”

Mahir Mešalić (DF): “Federacija je isporučena Zagrebu”


Vidite da je Plenković danas dao izjavu da on pozdravlja Schmidtove odluke i mi ćemo faktički biti građani drugog reda, kaže Mešalić

Zastupnici DF-a u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH napustili su sjednicu ove federalne institucije i pridružili se demonstrantima koji već dva sata stoje ispred zgrade Parlamenta FBiH.

U sali Parlamenta FBiH izjavu za javnost dao je DF-ov Mahir Mešalić.

– Jasno nam je da će ovo biti oktroisana i nametnuta vlast od strane visokog predstavnika. Mi smo odlučili da se pridružimo građanima, vidite da ih čuvaju stotine policajaca od sopstvenih građana a nisu ni počeli obnašati vlast, rekao je Mešalić.

On kaže kako za Federaciju BiH “predstoje crni dani”.

– Kako su završili 2014-te, tako su počeli danas, sa kordonima policije, sa kršenjem poslovnika… Dolaze crni dani za FBiH, Federacija je Schmidtovim odlukama nažalost isporučena Zagrebu, istakao je.

Potom se dotakao današnje izjave hrvatskog premijer Andreja Plenkovića.

– Vidite da je Plenković danas dao izjavu da on pozdravlja Schmidtove odluke i mi ćemo faktički biti građani drugog reda. Samo oni koji su članovi HDZ-a će vladati resursima i upravljati sudbinama naše djece u Federaciji. zaključio je Mešalić.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija