Majka Jakova (5) kojeg su izbacili sa predstave: Ja mislim da svako dijete ima pravo dobiti priliku da se pokaže, mom dječaku to nije pruženo

Majka Jakova (5) kojeg su izbacili sa predstave: Ja mislim da svako dijete ima pravo dobiti priliku da se pokaže, mom dječaku to nije pruženo


Prekjučer se u vrtiću Trnoružica u Širokom Brijegu desio tužan, stravičan, bezobrazan slučaj kada su 5-godišnjeg Jakova izbacili sa predstave samo zato što ima Downov sindrom.

Vaspitačice sklonile dječaka (5) sa predstave samo zato što je dijete sa posebnim potrebama

Čitava bh. javnost, Grad Široki Brijeg i nadležni su upoznati sa slučajem, te će slučaj istražiti i utvrditi sve okolnosti.

Nadležni će istražiti slučaj u Dječjem vrtiću ‘Trnoružica’

Nakon što je majka obavijestila javnost postavljanjem videosnimka i optužila vrtić kako djetetu nisu dali sudjelovati u predstavi, iz vrtića su se pravdali kako su dječaka sklonili “iz sigurnosti”, te da je majka “stvorila neistinit narativ”.

Oglasili se iz vrtića u kojem su sklonili dječaka Jakova i za sve okrivili majku

Majka se sada ponovo oglasila, te objavila nove fotografije i dokaze da dječak uopšte nije bio pripremljen za predstavu.

“Ako su Jakova, kao što kažu pripremili za predstavu, zašto mu nisu obuli čizme kao i svoj drugoj djeci? Zašto ga nisu pripremili, zar će u papama nastupati? Rečeno je i da Jakov ne želi nastupati, ovdje se fino vidi da se penje sam na binu i želi sudjelovati u predstavi, u papama jer on želi biti dio predstave i slaviti Božić. Rekli su i da je božićna predstava prvi nastup Jakovu. Ne! Prvi nastup je bio Dani kruha gdje je bez ikakvih problema nastupao sa drugom djecom. Sa kapom na glavi, plesao i veselio se. Niko mu nije smetao i nije se pravila razlika između djece”, napisala je majka Dragana te objavila fotografije iz vrtića.

POGLEDAJ GALERIJU

Majka je dalje potvrdila kako je na predstavi bilo još roditelja, te ako je iko snimio Jakova, da objave video i onda će se ona ispričati ravnateljici vrtića. Majka je sigurna da dijete nije učestvovalo u predstavi.

“Meni je osobno žao što se moje dijete izlaže svemu ovome, ali drugačijeg puta nije bilo. Ovo sve ide politički, a ja idem iskreno i naivno misleći da će pobijediti istina, da će se zapitati vlasti da li je uredu da se ovako ponaša prema Jakovu. Ja mislim da svako dijete ima pravo dobiti priliku da se dokaže i pokaže koliko može. Mom Jakovu nije pružena ta prilika, jer da su mislili imao bi čizme na nogama kao i svaka druga djeca i stajao bi sa drugom djecom u redu, a pored njega bi trebao biti njegov asistent, da mu pomogne sudjelovati ako negdje zapne. Kao što vidimo nije bilo ništa od navedenog. Tu je bilo još roditelja i svi su snimali svoju djecu, morali su snimiti i moje dijete, ako ima i na jednoj snimci da Jakov stoji u svojoj skupini i da je pored njega njegov asistent, ja ću se povući i ispričati ravnateljici vrtića”, napisala je majka.

Na kraju je rekla kako nije optužila tete iz vrtića.

POGLEDAJ GALERIJU

“Isto tako ja nigdje nisam linčovala tete ni na jednom portali nigdje nisam izjavila da su tete krive. Upravo suprotno ja sam se javno zahvalila tetama na svamu što su činile za Jakova, uvijek je bio mažen i pažen od strane teta. Ja iza toga stojim i to ću ivjek ponovoti. Ja ne mogu utjecati na drugo ljude šta govore i pišu. Ja stojim iza svojih riječi. Isto tako ne mogu utjecati na laži. Žao mi je, ali ne mogu”.

“Ja se sad nikom ne pravdam da ne bude zabune. Ja bih ovo ponovila još 100 puta i još jače ću se boriti za Jakova i njegova prava. Za prava druge djece jer na žalost ovo nije ni prvi, a ni posljednji slučaj. Danas, sutra će Jakov srest sve te ljude i opet će ih sve grliz i ljubit i govorot da ih voli do neba. I neka Bogu hvala da je tako.

“Što god učinište jednom od ove moje najmanje braće, meni učinište”, završila je majka.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija