Majka Mehmeda Ramića: Odluka je pravedna, ali zaslužuju puno veću kaznu

Majka Mehmeda Ramića: Odluka je pravedna, ali zaslužuju puno veću kaznu


Majka Mehmeda Ramića, zbog čijeg ubistva je danas na 20 godina zatvora osuđen Amel Jašarević iz Sarajeva, kazala je danas nakon izricanja presude da je odluka Kantonalnog suda u Sarajevu “pravedna i onakva kakva je trebala biti”.

– Mada mislim da bi dobili puno veću kaznu da nije optužnica promijenjena jer zaslužuju puno veću kaznu – kazala je vidno potresena Mehmedova majka Nermina, te dodala:

– Moj Mehmed nije ni ubijen ni strijeljan, on je izmasakriran. I ponosna sam na svog Mehmeda baš onakav kakav je bio, a bio je i sin i brat i drug. Svaka čast sudiji i vijeću, ovako se malo osjećamo… Imamo nade neke, za pravdu za ostalu djecu – kazala je majka za Faktor.

FOTO: Didier Torche

Jašarević se u početku teretio za krivično djelo ubistvo u saizvršilaštvu pri bezobzirnom nasilničkom ponašanju, za koje je zaprijećena zatvorska kazna od najmanje 10 godina ili kazna dugotrajnog zatvora.

Tokom suđenja optužnica je izmijenjena, te mu je na teret stavljeno krivično djelo ubistvo.
Osim njega, za ubistvo Ramića sumnjiči se još i Adel Kabaš, zvani Dasta, koji je nakon pucnjave pobjegao i sve od tada nalazi se u bjekstvu, kako se pretpostavlja van granica BiH.

U Kantonalnom sudu u Sarajevu danas su osuđeni i Edvin Imamović – na tri, te Igor Zuko na dvije godine zatvora zbog pomoći počiniocu nakon krivičnog djela.

Izricanje presude, osim majke, pratili su i rodbina i prijatelji ubijenog Mehmeda.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija