Majke Srebrenice dale punu podršku majkama Palestine

Majke Srebrenice uputile su punu podršku majkama Palestine, te pozvale međunarodnu zajednicu da zaustavi agresiju koju sprovodi Izrael.

“Dijelimo Vašu bol i tugu, kao i ranije sve ovo svijet gleda i ćuti. Pozivamo međunarodnu zajednicu da zaustavi agresiju i genocid koji sprovodi Izrael”, navele su na Twitteru.

Palestinci u Al-Qudsu već nekoliko dana protestiraju zbog izraelskih racija i sudskih odluka o protjerivanju palestinskih porodica iz kvarta Sheikh Jarraha. Situacija je eskalirala nakon što su izraelske snage u petak napadom pokušale rastjerati vjernike iz kompleksa Al-Akse.

I jutros su izraelske snage izvele napad na Palestince koji su se okupili nakon klanjanja sabah-namaza kako bi spriječili ulazak ekstremnih jevrejskih grupa u kompleks Al-Akse. Povrijeđena je najmanje 331 osoba.

Ekstremne jevrejske grupe jučer i danas obilježavaju “Dan Al-Qudsa” u znak sjećanja na dan kada je Izrael na koncu Šestodnevnog rata 1967. godine okupirao Al-Quds. Tim povodom su pozvali radikalne Jevreje da uđu u kompleks Al-Akse.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79