Majke Srebrenice poručile Bećiroviću: “Hoćemo pravdu i istinu!”

Majke Srebrenice poručile Bećiroviću: “Hoćemo pravdu i istinu!”


Ukazao je na veliki značaj Memorijalnog centra za državu Bosnu i Hercegovinu

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda bošnjačkog naroda, Denis Bećirović danas je boravio u prvoj službenoj posjeti Memorijalnom centru Srebrenica.

Nakon polaganja cvijeća na spomen kamen na mezarju Memorijalnog centra, učenja Fatihe i odavanja počasti ubijenim žrtvama genocida u Srebrenici, Bećirović je održao sastanak sa direktorom službe Centra, Emirom Suljagićem, a zatim razgovarao i sa predstavnicama udruženja iz Srebrenice i Bratunca.

„Nisam imao nikakvu dilemu da moja prva posjeta u državi Bosni i Hercegovini bude upravo Memorijalnom centru u Potočarima. Osjećam prije svega dužnost da se kao građanin, a sada i kao član Predsjedništva BiH poklonim žrtvama genocida“, izjavio je član Predsjedništva BiH dr. Denis Bećirović.

U otvorenom razgovoru sa Majkama Srebrenice, član Predsjedništva BiH saslušao je probleme s kojima se suočavaju u sredinama u kojima žive. Majke Srebrenice su mu zahvalile upravo na dosadašnjem angažmanu, kao i na potezu da prvu svoju posjetu unutar Bosne i Hercegovine realizira u Srebrenici.

Za člana Predsjedništva BiH imale su osnovnu poruku: Hoćemo pravdu i istinu!


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija