MAMIĆU SU ODGODILI ROČIŠTE JER NIJE UREDNO PRIMIO SUDSKI POZIV

Zamjenik ravnateljice USKOK-a kazao je da Zdravko Mamić prije tri dana prijavio prebivalište u BiH, pa je sasvim izvjesno da zbog toga nije ni mogao dobiti sudski poziv koji mu je upućen prije dva tjedna
Odgođena je sjednica optužnog vijeća Županijskog suda u Osijeku koje je trebalo odlučivati o osnovanosti druge optužnice protiv Zdravka Mamića i suoptuženih, a a vijeće se trebalo baviti i određivanjem istražnog zatvora za Mamića, javlja Telegram. No, Zdravko Mamić nije primio sudski poziv za održavanje današnjeg ročišta, pa je zaključeno kako “nisu ispunjene zakonske pretpostavke za održavanje sjednice optužnog vijeća”.
Mamić je, kako je rekao zamjenik ravnateljice USKOK-a Sven Mišković, prije tri dana prijavio svoje prebivalište u BiH. Sasvim je izvjesno da zbog toga nije ni mogao uredno dobiti sudski poziv koji mu je upućen prije dva tjedna, kada je i zakazana sjednica optužnog vijeća. Međutim, zakon propisuje da se čovjeku čija je adresa poznata sudski dopisi moraju dostavljati.

Druga optužnica protiv Mamića i suokrivljenih koja ih tereti za izvlačenje još 144 milijuna kuna iz Dinama podignuta je u srpnju prošle godine, no još uvijek nije postala pravomoćna. U međuvremenu je Mamić pobjegao iz Hrvatske, a USKOK traži da se za njim raspiše nova tjeralica.

Nastavak procesa zakazan je za 14. siječnja iduće godine.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments