Marjanović odgovorio na prozivke zbog imenovanja Marić pa pobrojao i svoje druge “skandale”

Zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo Damir Marjanović oglasio se na Facebooku a nakon što je na njegov prijedlog za v. d. predsjednice Nadzornog odbora Kamernog teatra 55 imenovana politička analitičarka Ivana Marić.

Podsjećamo da su iz KO SDA Sarajevo jučer, između ostalog, naveli i da izražavaju žaljenje “zbog činjenice da profesor Damir Marjanović, prije svog prijedloga, nije razmislio o uvredljivim izjavama Ivane Marić o građanima naše zemlje, a zbog kojih je Ivana Marić ostala bez dogradonačelničke pozicije, te da svoju poziciju u vlasti koristi za favorizovanje svojih prijatelja”.

Sugeriranje za Hadžihafizbegovića

– Eh da, uistinu ne znam šta je veći problem – to što sam Ivanu Marić (bivšu NS kandidatkinju za dogradonačelnicu) predložio za poziciju v. d. predsjednice NO Kamerni teatar (uzgred ko li je onih 7 preostalih v. d. članova UO i NO iste institucije?) ili pak činjenica da sugeriram da član glavnog odbora SDA – Emir Hadžihafizbegović (koji je „slučajno“ jedan od najboljih BiH glumaca) ostane na poziciji direktora ovog teatra.

Možda je ipak skandaloznije to što sam članicu NS-a (proslavljenu akademsku slikaricu) predložio za v. d. predsjednicu “Collegium Artisticuma”, te poznatog akademskog slikara i magistra likovne umjetnosti (člana nijedne stranke) za v. d. direktora ove institucije.

Kada bolje razmislim, možda je najveći skandal što se zalažem da u Pozorištu mladih djevojke i momci koji rade svoj posao odlično, ostanu u istom rukovodećem sastavu i da sami pronađu članove UO i NO – naveo je Marjanović.

Podrška direktoru “Sarajevogasa”

Ironično dodaje da je ipak, favorit u skandaloznosti njegova podrška v. d. direktoru “Sarajevogasa”.

– Mašinskom inženjeru s 20 godina iskustva u struci, (hajde što nije ni u jednoj stranci nego mi čak nije ni kum) i činjenica da u NO ove institucije imamo v. d. članove doktora nauka i sveučilišnog profesora, uspješnog privrednika s UK magistarskom diplomom i odličnog pravnika, te povjerenika privrednika koji od svoje 18 godine radi u realnom sektoru, i sada vodi jednu od najuspješnijih malih kompanija.

Na kraju, najskandaloznije je to što su sve ove pozicije v. d. i što u narednih 3-4 mjeseca za svaku od ovih pozicija moraju da se raspišu konkursi, pa će svi, uključujući i komentatore, imati prilike da za iste pozicije konkurišu svojim biografijama i znanjem – naveo je Marjanović.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79