Foto: X.com
Mašić: Javno pozivam SNSD da nakon 264. najave napuste sve institucije i organe BiH

Mašić: Javno pozivam SNSD da nakon 264. najave napuste sve institucije i organe BiH


Damir Mašić, zastupnik u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine iz SDP-a, reagirao je na izjave predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i na izjave predsjednika manjeg bh. entiteta RS-a Milorada Dodika.

Mašić je za Vučića istakao da je ‘konačno doživio svoje DNO DNA’, osudivši njegov politički put od radikalnog potrčka do negatora genocida i saveznika Milorada Dodika. Dodao je: ‘Aferim’.

Ove reakcije dolaze nakon što je Vučić imao sastanak s Dodikom, a glavna tema je bila usvajanje Rezolucije o Srebrenici u UN-u. Vučić je tijekom tog susreta izvrijeđao predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića nazvavši ga ‘sitnim lažovom i falsifikatorom’.

“Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je konačno doživio svoje DNO DNA. Uspio je napraviti cijeli politički krug. Od Šešeljevog radikalnog potrčka, preko navodnog ‘reformatora’, do negatora genocida i čuvara zadnjice lika i nedjela Milorada Dodika. Aferim”, poručio je Mašić.

Također, Mašić je reagirao na Dodikove prijetnje napuštanjem institucija BiH, pozivajući SNSD da konačno ostvari tu prijetnju: “Javno i otvoreno pozivam SNSD da nakon 264. najave konačno napuste, ne samo institucije države, već sve zakonodavne i izvršne organe na svim nivoima Bosne i Hercegovine. Olakšajte život građanima RS-a koje uništi i rastjera vaše lažno srbovanje”, istakao je Mašić.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija