Mašić: Plenkovićev nedolazak u BiH iskaz dubokog nepoštovanje

Mašić: Plenkovićev nedolazak u BiH iskaz dubokog nepoštovanje


Zastupnik SDP-a u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH, Damir Mašić, izrazio je nezadovoljstvo zbog nedolaska premijera Hrvatske, Andreja Plenkovića, na sjednicu Predsjedništva BiH.

Mašić ističe da je Plenkovićev nedolazak iskazao duboko nepoštovanje prema Bosni i Hercegovini, naglašavajući da takvo ponašanje ne ide u prilog dobrosusjedskim odnosima.

Smatra da naknadna pravdanja nisu umanjila nezadovoljstvo koje je ostalo nakon tog događaja te postavlja retoričko pitanje kako bi se reagiralo da je situacija bila obrnuta, odnosno da je zvaničnik iz Bosne i Hercegovine nedolazak u Hrvatsku opravdavao na sličan način.

Naglašava da bi bez ikakve sumnje to s pravom bio skandal bez presedana.

“Da li se personalno neko nekome sviđa ili ne, kao i to šta privatno misli bilo koji zvaničnik o svome kolegi iz druge države je potpuno irelevantno u međunarodnim odnosima i diplomatiji gdje se predstavljaju i zastupaju isključivo države, a ne privatni, lični i stranački stavovi i interesi”, zaključio je Mašić.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija