McDonalds ustupio SDA-u svoje marketinške pozicije u Sarajevu za vrijeme predizborne kampanje

McDonalds ustupio SDA-u svoje marketinške pozicije u Sarajevu za vrijeme predizborne kampanje


To što McDonald's u BiH nije plaćao kiriju za svoj objekt u centru Sarajeva samo je vrh ledenog brijega.

Općinski sud u Sarajevu donio presudu po kojoj McDonald's u BiH mora platiti oko 1,2 miliona KM na ime kirije Raiffeisen banci te napustiti objekt. Tako su u glavnu upravu stili godaci da se preko lizinga firme kupilo skupocijeno vozilo Bentley kojeg je navodno koristio vlasnik licence Haris Ihtijarević. Dakle, McDonald's je plaćao skupu limuzinu (vrijednu oko pola miliona KM) dok se kirija nije plaćala piše Raport.

U glavnom upravu McDonald'sa šokirani i otkrićem da su marketinške pozicije koje je godinama držao McDonald's ustupljene u predizbornoj kampanji.

Naime, oko 100 atraktivnih reklamih lokacija držao je McDonald's u Sarajevu. Prije svega se to odnosi na reklame na stubovima rasvjete u Tivoj ulici, Obali Maka Dizdara, Radićevoj ulici…

Ove izbore, umjesto plakata McDonald'sa osvanuli su plakati SDA. I to sa slikama Bakira i Sebije Izetbegović te Faruka Kapidžića.

Kako je propao visočki tajkun Haris Ihtijarević: “Ugasio McDonalds, ne plaća kirije, krade parking”

McDonald’s je odlučio Ihtijareviću oduzeti licencu. Da ne bi više brukao brend i nanosio štetu McDonald’s je zatražio i privremenu mjeru suda po kojoj se moraju odmah zatvoriti svi objekti. I dobio ju je.

Zato je zatvaranje izgledalo ekspresno i zato su radnici saznali dan prije za loše vijesti. Jer, iako je McDonald’s još ranije zaustavio dotok robe i obskrbu restorana u BiH, Ihtijarević je nastavio s poslovanjem. To je dovelo do toga da mnogi proizvodi nisu bili dostupni danima, kao što je npr. Coca-Cola.

Što je za svjetski brend nedopustivo, pa je zato zatražena privremena mjera suda. Inače, još uvijek nije odlučeno hoće li McDonald's dati licencu nekome drugom ili će trajno zatvoriti svoje restorane.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija