Mediji bliski HDZ-u ni riječi o bjeguncu Zoranu Galiću

Hapšenja zbog organizovanog kriminala i šverca akciznih proizvoda – po nalogu Tužilaštva BiH, službenici SIPA, u saradnji sa MUP-om Republike Srpske, slobode su lišili Blagoju Milovića, pomoćnika komandira Јedinice Granične policije Trebinje i državljanina BiH i Hrvatske Ivicu Bagu.

Zbog dojave, hapšenje je izbjegao zamjenik direktora SIPA Zoran Galić. Zna se da je pobjegao u Hrvatsku.

Tužilaštvo sumnjiči Galića za zloupotrebu položaja i primanje dara u vrijeme dok je rukovodio Graničnom policijom BiH.

Istražioce Tužilaštva i SIPA do osumnjičenih je usmjerila Sky aplikacija. Raspakovana kripta graničnog policajca Blagoja Milovića iz Trebinja, između ostalog, dokazuje dojave švercerima cigareta o rasporedu graničara između BiH i Crne Gore.

No, zanimljivo je kako su mediji pod kontrolom Čovićevog HDZ-a “izvijestili” o bijegu Zorana Galića, inače kadra Čovićevog HDZ-a, piše Slobodna Bosna.

Dakle, u Večernjem listu BiH i HMS-u ni slova o HDZ-ovom bjeguncu!

Podsjetimo, Ivica Bago, višestruki je povratnik u vršenju krivičnih djela. Hrvatski USKOK ga je najmanje dva puta hapsio zbog zloupotreba u privrednom poslovanju, utaje poreza i krivotvorenja službenih isprava. Posljednji put u aprilu ove godine. Mjesec kasnije pušten je uz kauciju i prebjegao u BiH. Uhapšen je u svom domu u Grudama.

U policijskoj akciji, u kojoj učestvuju i pripadnici Europola, izvršen je pretres stambenih objekata i prevoznih sredstava koja su koristila osumnjičena lica na području Trebinja, Berkovića, Posušja, Stoca i Gruda. Izuzeti su dokazi.

Zanimljivo, isti mediji nisu ništa napisali ni o Slavenu Zeljki, predsjedniku Gradskog odbora HDZ Mostar.

I njega su jučer pripadnici FUP-a obrađivali zbog sumnje za nezakonito zapošljavanje najmanje 15 osoba u Operator-Terminali Federacije.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79