Regija BiH Medresa u Tuzli 12. put zaredom najbolja srednja škola u TK

Medresa u Tuzli 12. put zaredom najbolja srednja škola u TK

Behram-begova medresa u Tuzli (BBM) dvanaesti je put zaredom proglašena najboljom srednjom školom na području Tuzlanskog kantona (TK), prema vrednovanju koje vrši Pedagoški zavod Tuzlanskog kantona. 

Pedagoški zavod TK je objavio listu najbolji srednjih škola u školskoj 2021/22. godini, a medresa je zauzela prvo mjesto s ostvarenih 5.250,88 bodova.

Pomoćnik direktora za nastavu Behram-begove medrese Fuad Imširović je kazao da je priznanje za vrednovanje škole siguran pokazatelj da ono što medresa radi, vrijedi i da se to u jednom obrazovnom kontekstu prepoznaje.

– To je znak da sve aktivnosti koje provodimo s učenicima, ulaganje u njihov razvoj, individualna takmičenja, saradnja s drugim institucijama, učešće u projektima i slično su vrijedne, ne samo u smislu bodovanja i rangiranja, već u suštini obrazovnog procesa koji mora biti dinamičniji i mora polučiti veći angažman svih njegovih učesnika – kazao je Imširović.

Uspjeh je medresa ostvarila i zahvaljujući svojim učenicima – u prošloj školskoj godini su presudna bila takmičenja na kojima su učenici Behram-begove medrese osvojili 18 pojedinačnih mjesta (od 1. do 3. mjesta) na takmičenjima koje organizuje Pedagoški zavod TK.

Osim kantonalnih, učestvovali su i na federalnim, državnim i međunarodnim takmičenjima na kojima su postizali uspjehe, a druge aktivnosti, kako je kazao, koje su doprinijele uspjehu su otvorenost medrese i učešće u različitim aktivnostima koje organizuju druge srednje škole, vladine i nevladine institucije, javne, kulturne i druge organizacije.

Imširović je ocijenio da se mora uložiti mnogo rada i zalaganja da bi se postigli ovakvi rezultati.

Ovu odgojno-obrazovnu ustanovu Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini pohađa 504 učenika, a kako su poručili, nastavit će svoju misiju i nastojati održati kontinuitet ovog uspjeha.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
LM