Medžlis IZ Mostar nije dobio urbanističku saglasnost za “Mevlanu”

Medžlis IZ Mostar nije dobio urbanističku saglasnost za “Mevlanu”


Upravna inspekcija pri Ministarstvu pravosuđa, uprave i lokalne samouprave Hercegovačko-neretvanskog kantona u Mostaru nakon obavljenog inspekcijskog nadzora naložila je odgovornim osobama Grada Mostara da donesu upravni akt po zahtjevu Medžlisa Islamske zajednice Mostar, a tiče se gradnje Interkulturnog centra “Mevlana”.

Medžlis IZ Mostar podnio je zahtjev za urbanističku saglasnost za gradnju Interkulturnog centra “Mevlana” 7.3.2024. Odjelu za urbanizam i građenje Grada Mostara, Služba za građevinske propise.

– Ono što vam možemo kazati je da nismo dobili urbanističku saglasnost za gradnju Interkulturnog centra “Mevlana” – kazao nam je kratko glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Mostar Dino ef. Maksumić.

Razgovarali smo i sa federalnim zastupnikom Harisom Šabanovićem (SDA) koji je ovaj problem aktuelizirao i na Zastupničkom domu Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine.

– Nemamo tu još nikakve povratne informacije što se tiče urbanističke saglasnosti za “Mevlanu”. Znam da je grad otišao na kolektivni godišnji odmor. To nema nigdje na svijetu, samo kod Marija Kordića, da organ lokalne samouprave ide na kolektivni godišnji odmor, tako da nemam razloga da vjerujem da su bilo šta poduzeli po navedenom pitanju – govori za Faktor Šabanović.

Dodaje da nekoliko službi radi.

– One su tu kao svojevrsna dežura da završe ono što je baš prijeko potrebno kako bi grad funkcionirao. Ostali iz Gradske uprave su na kolektivnom godišnjem odmoru. Vjerujem da im je to poslužilo kao dobar izgovor da nešto nisu stigli uraditi.

Ukoliko ne postupe po nalogu inspekcije, to u ulazi u prekršajnu odgovornost. Time treba inspekcija da se bavi. Ja se nadam da će se baviti i raditi svoj posao, kada već ne radi Gradska uprava Mostara – kazao je Šabanović.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija