Mehmedović odgovorio Cvijanovićki: Crna lista se ne stiče zbog odbrane naroda, već zbog kriminala

Mehmedović jasno odbacuje Cvijanovićeve insinuacije, ističući da se na američku crnu listu ne dolazi zbog učešća u odbrani države i naroda, već zbog kriminala, korupcije i potkradanja vlastitog naroda.

On smatra da Cvijanović pokušava zastrašiti srpski narod reciklirajući stare ratnohuškačke priče o “mudžahedinima” kako bi održala vlast.Tvrdi da iza takvih akcija stoji upravo Beograd i Zagreb, te da je destabilizacija Bosne i Hercegovine samo faza plana stvaranja velike Srbije i komadanja države.

Mehmedović također upozorava na lobiranje Hrvatske za izborni zakon kako bi pripojila Federaciju BiH i uzela polovinu zemlje, dok Dodik i Vučić teže stvaranju “Sjevernog Cipra” od Republike Srpske.

Naglašava da laži koje Cvijanović iznosi nastavljaju dehumanizaciju Bošnjaka i služe kao opravdanje za mogući novi genocid. Smatra da je ideja o Velikoj Srbiji mrtva kao i Milošević, te da je vrijeme da se takve ideje odbace.

Kao odgovor na svoje stavove, Mehmedović primjećuje da se Cvijanović najviše boji za sudbinu Sattlera, što vidi kao pokušaj Hrvatske i Čovića da nametnu svoj plan za BiH u EU, pri čemu bi Federacija BiH bila jedina međunarodno priznata, a RS bi ostala nepriznata i poklonjena Srbiji.

 

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79