Mektić: Lično mi je Velja u kafani Hercegovina u Beogradu rekao da je Milorad Dodik dolazio po pare…

Mektić: Lično mi je Velja u kafani Hercegovina u Beogradu rekao da je Milorad Dodik dolazio po pare…


Američko uplitanje u izborne procese drugih država nije novi mehanizam, a o njihovoj akciji u tadašnjoj SR Jugoslaviji kada je srušen Slobodan Milošević govorili su lideri tadašnje opozicije kao i američki zvaničnici koji su direktno uticali na postupanje opozicije.

William Montgomeri, američki diplomata i ambasador SAD-a u Beogradu nakon uspostavljanja diplomatskih odnosa govorio je u dokumentarcu “Konačni pad” o tome kako je američka administracija podržavala kroz logistiku i novac opoziciju u Srbiji.

“Izgledalo je da je najlakše da se stupi u kontakt sa njima da se na svake dvije-tri nedjelje organizuje neka međunarodna konferencija o Balkanu. Ali takođe, nekoliko puta neko bi došao da se vidi sa mnom u Budimpešti, ili bih ja išao da se vidim sa njima u Crnoj Gori”, kazao je Montgomery.

Ovu je tezu režimska ATV pokušala iskoristiti u pokušaju diskreditiranja opozicije u Republici Srpskoj, optuživši lidera PDP-a Branislava Borenovića da je surađivao sa stranim diplomatama na raznim forumima pod pokroviteljstvom službenog Washingtona, piše Slobodna Bosna.

Na takve je pokušaje Dodikovih medija uzvratio Dragan Mektić, bivši ministar sigurnosti BiH i zastupnik u državnom parlamentu.

-Lično mi je Velja Ilić u prisustvu Darka Trifunovića, u kafani “Hercegovina” u Beogradu pričao da je tada sa njima po novac dolazio i Milorad Dodik, poručio je Mektić.

Podsjetimo, nedavno je Washington objavio dokaze kako je lider SNSD-a Milorad Dodik tajno financiran od strane ruskih tajkuna bliskih predsjedniku Vladimiru Putinu.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija