Mektić odgovorio Dodiku o mobilizaciji VRS: Da, posebno ako ih ti pozoveš

Bivši ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić reagirao je na izjave predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika o mobilizaciji VRS.

Dodik je kazao kako je VRS ostvarila ciljeve i branila svoj narod, te da joj uporno pokušavaju pripisati antiratna i antizakonska postupanja.

– Veoma brzo je moguće ponovo mobilizovati VRS – kazao je Dodik.

Na njegove izjave je kratkim odgovorom reagirao Mektić.

– Da, posebno ako ih ti pozoveš – poručio je Mektić Dodiku.

Predsjednik Predsjedništva BiH Milorad Dodik nastavio je u srijedu provocirati izjavama da bosanski Srbi mogu brzo mobilizirati svoju vojsku ako im to zatreba te ponovo ponižavati visokog predstavnika Valentina Inzka ali i dužnosnike EU, prenosi Hina.

“(Vojsku Republike Srpske) moguće je se ponovo brzo mobilizirati u punom sastavu ako zatreba”, kazao je Dodik u Banjoj Luci tokom obilježavanja dana Treće pješadijske pukovnije oružanih snaga BiH.

Oružane snage BiH stvorene su prije petnaest godina integracijom dotadašnjih entitetskih vojski a njihovo ukidanje rezultat je odlučnog djelovanja međunarodne zajednice.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79