Metalnom šipkom tukao bebu i suprugu: “Dijete je stabilno, ostat će u bolnici”

Kako HRT doznaje iz krugova bliskih čakovečkoj Bolnici, na odjel pedijatrije primljena je beba starosti 20 dana s ozljedom glave i natkoljenice, te majka s lakšim tjelesnim ozljedama. Majka i dijete su iz Piškorovca i žrtve su obiteljskog nasilja.

Kako doznajemo – muškarac je pod utjecajem alkohola svoju suprugu tukao po glavi i rukama. Metalnom šipkom udario je i bebu koju je majka držala u naručju te joj nanio duboku ranu na glavi.

Majku i dijete je u Bolnicu dovezla hitna pomoć. Policija je nasilnika tijekom dana privela.

Dežurni pedijatar Dejan Balažin potvrdio je da dijete ima ozljede glave i natkoljenice te se nalazi u Bolnici zbog mogućih komplikacija.

– Radi se o muškom novorođenčetu starom nepunih tri tjedna koje smo hospitalizirali, primili danas u popodnevnim satima. Radi se o ozljedama glave i lijeve natkoljenice, rekao je Balažin za HRT.

– Dijete smo primili zajedno s majkom, majka je dobro. Mogu reći, na sreću, dijete je isto dobro, zasad se čini da se ne radi o teškim tjelesnim ozljedama. Dijete smo ostavili na opservaciji radi praćenja, dodao je.

Kaže da je bilo sličnih slučajeva.

– Mislim da još nije bilo tako malo dijete u pitanju, ali, nažalost, ima toga, rekao je Balažin.

Nada se da beba neće imati neke trajnije posljedice.

– Zasad se ne čini da su to teške ozljede, ali pratimo ga, tu je kod nas, rekao je.

Pedijatrica Danijela Blažić iz čakovečke bolnice kazala je za HTV da su novorođenče i majka stabilno i da su noć proveli mirno. Djetetu su rane sanirane i u dobrom je stanju. No još uvijek će provesti nekoliko dana na promatranju na pedijatriji jer je ipak riječ o bebi staroj 20-ak dana koje je pretrpjelo ozljedu glave željeznom šipkom. Majka i dijete iz Piškorevaca žrtve su obiteljskog nasilja. Iz Centra za socijalnu skrb kažu da za tu obitelj nisu imali prijave za nasilje u obitelji.

– Dijete je pod našim nadzorom. Ostat će još na promatranju jer se radi o djetetu starom 20-ak dana, kazala je pedijatrica i dodala da su ozljede mogle biti teške s obzirom da je riječ o novorođenčetu koje je dobilo kontuziju glave. Nadamo se da će sve biti u najboljem redu, rekla je Danijela Blažić.

Iz socijalne službe kažu da je riječ o obitelji s dvoje djece i da nisu do sada imali prijave zbog nasilja vezano za ovu obitelj, no bitno je osigurati siguran smještaj za majku i dijete.

– Najbrži način je zbrinuti majku i djecu u neku od sigurnih kuća, ovisno o tome što će majka zatražiti. Prema navodima kolegice koja je bila dežurna noćas, majka je takvu želju baš i izrazila. Onda ćemo vidjeti što dalje. Ako majka brine o svojoj djeci, onda nema niti potrebe postupati prema majci, kazala je Alenka Bilić iz Centra za socijalnu skrb Čakovec.

Marina Soldat iz Policijske uprave međimurske potvrdila je za HTV da se nasilje dogodilo jučer oko 13.30 i da je to učinio “27-godišnjak prema nevječanoj supruzi koja je u naručju držala dvoje djece”.

Počinitelj je lišen slobode i u tijeku je kriminalističko istraživanje kako bi se utvrdile sve okolnosti ovoga događaja, dodala je.

Podsjetimo, jučer je u Piškorovcu došlo do obiteljskog nasilja, mlađi je muškarac šipkom tukao suprugu i tek rođeno dijete. Majka je zadobila ozljede po cijelom tijelu, a bebu je udario u glavu i natkoljenicu. Majka i dijete hitno su prebačeni u čakovečku bolnicu gdje im je pružena pomoć piše HRT.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79