Mia K. Abazović se ponovo oglasila o “hiperprivilegovanim”: Nemam potrebu lagati ljude niti ih novcem nagrađivati za glasove

Mia Karamehić Abazović, zastupnica NiP-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, kaže da stoji iza svojih riječi kada je optužila mlade Sarajlije da su “hiperprivilegira kasta”.

Ona se ponovo oglasila na društvenoj mreži X.

Mia Karamehić Abazović (NiP): Mladim u Sarajevu nije trebalo dat ništa

“Cilj bi valjda trebao biti da onima koji nemaju pružimo mogućnost a ne da dodatno dajemo onima koji već imaju. I da, jesam ušla u PSBiH putem kompenzacije i upravo zato nemam potrebu lagati ljude niti ih novcem nagrađivati za glasove”, navela je Karamehić Abazović.

Dodaje da nije govorila o mladima kao populaciji već specifičnoj grupaciji.

“Ljudima poput bivšeg ministra Kaplana koji su dobivali i dobivaju te novce dok radnice u trgovini mogu sanjati garsonjeru. P.S. Kao neko ko je također vrlo privilegiran (neovisno o politici) ne mislim da populaciju kojoj pripadam treba dodatno finansirati”, istakla je.

Na kraju je navela da je prva inicijativa koju je imala u PSBiH uštedjela kompletnu njenu bruto platu u budžetu i sve dodatne troškove.

“I uštedjet će mnogo više u narednim godinama. Usput, info o aktivnosti zastupnika vam nije tačan”, zaključila je.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79