Mijatović najavljuje: Slijedi najveća poslijeratna kriza u BiH, svi ćemo biti odgovorni za crni scenario koji slijedi

Mijatović najavljuje: Slijedi najveća poslijeratna kriza u BiH, svi ćemo biti odgovorni za crni scenario koji slijedi


Potpredsjdenik SDP-a Vojin Mijatović najavio je najveću poslijeratnu krizu u BiH čiji je kraj neizvjestan.

Mijatović kaže da je predugo u politici i da ima dovoljno godina i iskustva da može napraviti procjenu, a ona očito ukazuje na krizu.

“Počeo je posljednji čin odbrane od pada dva nacionalna režima, jednog koji vodi SNSD i drugog koji vodi SDA.

Ovih dana će biti intezivirano i uslijediće sveopšti poziv na srpsko i bošnjačko okupljanje. Mjesecima se pravi priprema u medijima kako su sa jedne strane ugroženi Srbi i Republika Srpska od zapada i političkog Sarajeva, a sa druge strane Bošnjaci i Bosna i Hercegovina od Beograda, Zagreba i zapada”, naveo je Mijatović.

Naravno, kaže, sve je ovo laž i zloupotreba naroda, građana, države radi ostanka na vlasti i ličnih interesa u službi kriminala i korupcije.

“Nažalost gotovo sam siguran da će mnogi krenuti u ovom smijeru i da će pod borbom za RS ili borbom za BiH uvesti državu u najveću poslijeratnu krizu sa mogućim konfliktom kao ishodom.

Ne postoji varijanta da prihvatim ni jednu od ovih opcija, vi zajedno prizivate podjelu, sukob i mogući rat, svi normalni i čestiti ljudi BiH moraju se brutalno suprotstaviti ovome ili nam slijedi najcrnji scenario!”, upozorava Mijatović.

Pozivam sve političke faktore koji još nisu kupljeni od ova dva režima, da razmisle o svojim budućim odlukama, ukoliko se dogodi ova vrsta okupljanja na dve strane, svi ćemo biti odgovorni za crni scenario koji slijedi!



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija