Mijatović: Za nas u SDP-u država BiH nema cenu

Mijatović: Za nas u SDP-u država BiH nema cenu


Ministar razvoja, poduzetništva i obrta Federacije BiH i potpredsjednik SDP-a BiH Vojin Mijatović na Facebooku je naveo da je SDP najveća i jedina istinska građanska partija BiH.

Njegovo obraćanje prenosimo u cjelosti.

“Imam potrebu da kao potpredsednik SDP BiH i kao čovek koji je na prošlim izborima ostvario drugi po redu broj glasova u SDP BiH, naglasiti neke bitne stvari.

Mi nismo ni bošnjačka, ni srpska, ni hrvtaska već bosanskohercegovačka partija. Mi nismo partija nacionalističkih, populističkih i sličnih utopijskih stavova, već partija evropskih i civilizacijskih vrednosti. Mi nismo partija prošlosti, već partija koja vodi našu zemlju u budućnost. Mi smo partija razgovora, kompromisa i slobode govora svakog našeg člana, a ne sekta jednoumlja.

Mantra koja se ponavlja već mesecima kako je na sceni izdaja, je ništa drugo nego perfidno osmišljeni projekat laži koji ima samo jedan cilj, povratak na vlast režima koji je vladao 27 godina.

Taj isti režim je sa Dodikom u zagrljaju decenijama, a svo to vreme Dodik je nekoliko stotina puta najavio i “krenuo” u nezavisnost, “ukinuo” i ukidao institucije BiH, “oterao” i terao stranca i još sto nebuloza koje ponavlja decenijama.

Ali ono što je bitno, drugarice i drugovi:

Mi u SDP-u smo tim i sve u našim političkim karijerama dugujemo SDP-u BiH! Na projekat bivšeg režima koji nazivaju “Izdaja” moramo odgovoriti radom i konkretnim životnim stvarima, jer njihov cilj je da i građani ali i mi sami počnemo verovati u njihovu laž.

Niko iz SDP BiH nije, niti će prodati ništa ni Dodiku ni Čoviću i za nas država BiH nema cenu i nikome, a posebno njima se mi nemamo šta pravdati, mi odgovaramo samo građanima ove zemlje.

Vreme je da stanemo sa dnevnim, često subjektivnim i paušalnim ocenama koje proizilaze često iz neutemeljenog straha ili ličnih frustracija.

SDPovke i SDPovci dobili smo priliku i preuzeli odgovornost, da menjamo stanje.

Neće ići lako, i biće teško, ali znam da možemo i hoćemo, ovo je naša generacijska obaveza i nemam pravo da kiksamo zbog ličnih frustracija ili nedostatka hrabrosti.

Drugarice i drugovi, neka oni pričaju, mi moramo raditi, naša obaveza su građani BiH, a ne ni Dodik, ni Čović, ni Izetbegović.

Hrabro, svi u jedna stroj, puno,dugujemo SDP-u BiH, a još više našoj domivini”, napisao je Mijatović.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija