Milanović se sastao s Orbanom: Kada je bilo komplicirano, ranih 90-ih, oni su bili prijateljski nastrojeni

Ured predsjednika RH/ Ana Marija Katić

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović, koji boravi u dvodnevnom službenom posjetu Mađarskoj, sastao se u večeras u Budimpešti s mađarskim premijerom Viktorom Orbanom, saopćio je Ured predsjednika. Milanović i Orban sastali su se prije radne večere u “House of Music”, novoj kulturnoj znamenitosti Budimpešte, muzeju posvećenom povijesti glazbe za čije je arhitektonsko rješenje zaslužan japanski arhitekt Sou Fujimoto, kaže se u saopćenju.

Kako je objavio na Twitteru Zoltan Kovacs iz ureda mađarskog premijera, Orban i Milanović razgovarali su o “bilateralnim odnosima i glavnim međunarodnim pitanjima na radnoj večeri”.

“Oni imaju svoje probleme, mi imamo svoje”

Milanović je ranije u petak, nakon sastanka s mađarskom predsjednicom Katalin Novak, oštro kritizirao odnos Europske unije prema Mađarskoj i sankcije koje je Unija uvela Rusiji, pokazujući razumijevanje za politiku Budimpešte koja je u sukobu s EU-om oko vladavine prava i po ocjeni kritičara nedovoljno oštra prema ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu.

Prije sastanka s Orbanom, Milanović se sastao i s predstavnicima Hrvata u Mađarskoj i pozvao ih da učine sve kako bi se dobri odnosi između dviju zemalja nastavili.

  • Dobri smo susjedi, ali razlikujemo se. Znamo gdje je granica, znamo i da smo zajedno u Europi, oni imaju svoje probleme, mi imamo svoje, ali kada je bilo komplicirano, ranih 90-ih, oni su bili prijateljski nastrojeni. Treba to nastaviti i graditi – poručio je predsjednik Milanović predstavnicima hrvatske zajednice u Mađarskoj.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79