Milioner iz BiH ne zaboravlja svoj rodni kraj: Ponuda uključuje i fotosafari s divljim konjima

Mate Rimac, jedan od najbogatijih ljudi na Balkanu, proširuje svoje poslovne aktivnosti na Bosnu i Hercegovinu. U Livnu je osnovao kompaniju Continental Adventure, koja se fokusira na “outdoor” turizam i pružanje marketinških usluga.

Ova kompanija organizira različite vrste izleta, uključujući jednodnevne i višednevne, te gradi prvi glamping resort na tom području. Osim smještaja, resort će gostima ponuditi niz aktivnosti na otvorenom, uključujući fotosafari s divljim konjima i izlete na planinu Dinara.

Osim Continental Adventure, Rimac je ranije u Livnu pokrenuo i tehnološki park Linnovate, koji je bio inkubator za niz manjih kompanija.

Vlasnici kompanije Continental Adventure su Mate Rimac i Marin Mamuza, potonji je i direktor firme. Prema dostupnim podacima, firma posjeduje imovinu vrijednu oko 3,5 miliona KM.

Mate Rimac, rođen u Livnu, svoje poslovne projekte razvija u Svetoj Nedelji u Hrvatskoj, gdje je najavio uskoro predstavljanje prvih robo-taksija, što svjedoči o njegovoj ambiciji i inovativnom pristupu u različitim sektorima.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79