Milionska nesreća u Njemačkoj: U udesu učestvovao i vozač iz BiH

Milionska nesreća u Njemačkoj: U udesu učestvovao i vozač iz BiH


Na njemačkom putu A3, u blizini Limburga, sinoć je došlo do lančanog sudara četiri kamiona, a među vozačima je bio i vozač iz BiH.

Kako prenose njemački mediji, materijalna šteta je enormna, ako ne, čak i milionska. Naime, sve se desilo nakon jednog lakšeg sudara zbog kojeg je saobraćaj na ovoj dionici bio obustavljen. Prvo je naišao poljski vozač (32), koji je propisno usporio i zaustavio se. Zatim je naišao bh. vozač (40), koji je takođe ispoštovao sva pravila i saobraćajnu signalizaciju i stao.

Međutim, onda je naišao 54-godišnji vozač iz Poljske koji je udario u bh. vozača, a zatim je u njega udario i četvrti kamiondžija, 53-godišnji Mađar. Vozači su zadobili lakše povrede, osim poljskog vozača koji je transportovan u najbližu bolnicu.

Inače, iz policije su saopštili da materijalna šteta oko milion i po evra, ali najviše zbog toga što je jedan od kamiona bio natovren skupom industrijskom robotikom, koja je sada neupotrebiva.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija