Milivoj Todorović se tereti da je kokainom snabdijevao vrh Škaljarskog klana!?

Milivoj Todorović (47) iz Bijeljine, koji je lišen slobode u Frankfurtu, sumnjiči se da je kokainom snabdijevao sami vrh Škaljarskog klana, ali i grupe širom svijeta koje su naslonjene na taj ozloglašeni klan.

Ko je Milivoje Todorović: Radi se o izuzetno opasnom kriminalcu sa velikim poznanstvima među južnoameričkim kartelima

Otkrivaju to izvori “Nezavisnih novina“, koji dodaju da je Todorić u kriptovanim aplikacijama pronađen kao kontakt Bojana Cvijetića i Jelenka Kneževića koji su lišeni slobode u akciji “Transporter”.

“MUP RS tu je odigrao ključnu ulogu, i zahvaljujući njihovom radu ‘pao’ je Todorović. On se u kriptovanim aplikacijama pojavljivao pod nadimkom Mr Si. Kada je MUP Srpske počeo obrađivati i istraživati muškarca pod tim nadimkom, otkrio je ostale organizovane kriminalne grupe koje sa njim sarađuju i preko njega nabavljaju kokain, uključujući i sam vrh Škaljarskog klana”, ističe izvor.

MUP RS je, dodaju izvori, godinu dana raskrinkavao sve ono za šta se tereti Todorović, odnosno od perioda kada je izvedena akcija “Transporter”.

“Borba na njegovoj identifikaciji trajala je mjesecima. Kad je MUP uspio utvrditi o kome se radi, predstavnici MUP-a održali su sastanak sa predstavnicima Europola i policija iz oko 15 država. Predstavnici MUP-a RS tada su rekli šta su otkrili o Todoroviću, a predstavnici ostalih policija bili su zatečeni, pošto o njemu nisu znali apsolutno ništa. Ma ni čuli za njega nisu, iako je on, kako se sumnja, dostigao sam vrh u međunarodnoj proizvodnji i trgovini drogom”, ističu izvori.

U međuvremenu, Todorović je određen kao jedan od najvećih prioriteta MUP-a RS, raspisana je i potjernica i čekao se momanet kada će se pojaviti. Pojavio se u Njemačkoj, gdje je lišen slobode u Frankfurtu.

“Tužilaštvo BiH, sa partnerskim institucijama, preduzeće sve potrebne aktivnosti, kako bi se u što kraćem roku, organizovalo izručenje osumnjičenog u Bosnu i Hercegovinu, radi njegovog daljeg krivičnog procesuiranja”, naveli su juče iz Tužilaštva BiH.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79