Milorad Dodik: “Donaldu Trumpu želimo veličanstvenu pobjedu”

Milorad Dodik: “Donaldu Trumpu želimo veličanstvenu pobjedu”


Milorad Dodik još jednom je iskazao divljenje Donaldu Trumpu, vjerovatnom republikanskom kandidatu na predstojećim izborima za predsjednika Sjedinjenih Američkih Država.

“Donald Trump je pokazao da je odličan lider, a njegove izjave Viktoru Orbanu (premijer Mađarske, op.a.) i Putinu (Vladimir Putin, predsjednik Rusije) pokazuju da on razumije da Amerika ne može biti jaka i velika ako ratuje sa svima.

Kad pošalje Bidena (Joe Biden, aktuelni predsjednik SAD) u historiju, to će biti veliki dan i za Ameriku i za svijet. Taj dan će doći vrlo brzo.

Podržavamo Donalda Trumpa. Želimo mu veličanstvenu pobjedu”, poručio je predsjednik Republike Srpske i SNSD-a u objavi na društvenoj mreži X.

U decembru prošle godine Dodik je izjavio kako čeka pobjedu Donalda Trumpa u Americi da proglasi nezavisnost Republike Srpske.

Milorad Dodik je najavio da će u slučaju ponovne pobjede Donalda Trumpa na izborima za predsjednika SAD-a povući radikalan potez – proglasiti nezavisnost Republike Srpske.

“Kada je u Americi pobijedio Donald Trump, imao sam namjeru da proglasim nezavisnost Republike Srpske. Onda su se neki oko mene uplašili i to nisam uradio. Moram da kažem da mi je danas žao što nisam. Ali ako bi Trump ponovo pobijedio, mislim da ne bih oklijevao”, rekao je Dodik


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija